donderdag 14 april 2011

Het bkkc en Cultuur-Ondernemen zijn voordekunst


voordekunst is verheugd over het toetreden van twee nieuwe partners: het bkkc (brabants kenniscentrum kunst en cultuur) en Cultuur-Ondernemen. Door de toetreding van deze twee partners versterkt voordekunst zijn positie als landelijk crowdfunding platform voor kunstprojecten. De invulling van de samenwerking zal dit voorjaar nader vorm krijgen.

De samenwerking met het bkkc past in het beleid van deze organisatie die het versterken van de professionele kunsten in Noord-Brabant als belangrijkste doelstelling heeft. “Het publiek wordt een steeds belangrijkere partner in culturele projecten”, aldus Chris van Koppen, directeur van het bkkc, “voordekunst biedt publiek en cultureel ondernemer een platform om in contact met elkaar te komen. We kijken dan ook vol vertrouwen uit naar de samenwerking met voordekunst.”

Cultuur-Ondernemen ondersteunt en begeleidt kunstenaars, creatieven en culturele organisaties bij het zakelijk optimaal benutten van hun creatieve kapitaal en zet creativiteit in bij andere sectoren zoals het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. De stichting ziet crowdfunding als één van de mogelijkheden voor de culturele sector om een project te financieren. “Crowdfunding is misschien wel dè manier om in één beweging betrokkenheid te creëren bij de achterban en een financieel draagvlak te vinden voor het realiseren van dromen.”, aldus Ernst Houdkamp van Cultuur-Ondernemen.

De samenwerking met Cultuur-Ondernemen krijgt de komende tijd vorm door middel van een aantal pilot projecten die via voordekunst hun financiering hopen rond te krijgen. Het eerste project, Oeroltube, staat inmiddels online.

Het bkkc brengt vanaf augustus 2011 projecten uit Brabant onder de aandacht via voordekunst.

logo bkkclogo cultuur-ondernemen

partners voordekunst?
Het crowdfunding platform voordekunst is in 2009 geïnitieerd vanuit het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en gerealiseerd met een bijdrage uit de Regeling Innovatie Cultuuruitingen van OCW. voordekunst is inmiddels een zelfstandige stichting met twee medewerkers. De stabiliteit van het platform is afhankelijk van partners die mee willen helpen om van voordekunst een succes te maken. Naast het bkkc en Cultuur-Ondernemen is ook het AFK als partner aan voordekunst verbonden.
Er is echter nog plaats voor meer partners. Dit kunnen fondsen zijn, maar ook cultuur ondersteunende organisaties of bedrijven. Dus is jouw organisatie ook voordekunst? En denk je dat je kunt helpen om van voordekunst een succes te maken? Neem dan contact op met Roy Cremers, initiator van voordekunst via roy@voordekunst.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten